Šeduvos globos namų saugaus eismo renginys - Pasaulinė eismo įvykiuose žuvusiems atminti diena.

Dalyvaujant Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos organizuojamame projekte „Eismo saugumas bendruomenėse 2017“ Šeduvos globos namuose buvo paminėta Pasaulinė diena žuvusiesiems eismo įvykiuose atminti. 
Arbatos popietės metu buvo aptariama eismo įvykių statistika ir vykdoma diskusija saugaus eismo tema. Gyventojai teigė, jog pavojingiausias metų laikas jų manymu yra ruduo, kai suprastėja matomumas. Aptarti sezono pokyčiai ir priežastys, kurios lemia eismo įvykių statistiką.
Taip pat peržiūrėti video filmukai apie tinkamą elgesį gatvėje, teisingą ėjimą per pėsčiųjų perėją, atšvaitų nešiojimo taisykles bei jų naudą tik patvirtino faktą, jog atšvaitai yra labai reikalingi kiekvienam eismo dalyviui. Gyventojai pasidalino patirtimi apie eismo įvykius, kurie baigėsi žūtimis ir aptarė priežastis, lėmusias nelaimingą atsitikimą.
Minint šią dieną svarbu, kad kiekvienas būtų atsakingas už save ir artimuosius, ne tik žinotų, bet ir laikytųsi Kelių eismo taisyklių ir išvengtų nelaimės.







Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - „SAUGIAI JUDAME ŠOKIO RITMU“

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Akcija „Diena be automobilio“

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Dainų festivalis „Šviesoforo akelės“