Šeduvos globos namų saugaus eismo renginys - Saugi ir turininga išvyka į Šiluvą.

Kiekvieną, esantį kelyje, turi lydėti atsargumas, kelių eismo taisyklių laikymasis. Šeduvos globos namų gyventojai jaučiasi saugūs kelyje, nes su jais visada kartu keliauja atšvaitai. Savo žinias jie ir toliau gilina dalyvaudami Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos organizuojamame projekte ,,Eismo saugumas bendruomenėse 2018“.
Tąkart, lydimi socialinių darbuotojų, gyventojai vyko į Šiluvą. Išvykoje kartu dalyvavo Šeduvos globos namų Polekėlės padalinio gyventojai, todėl ir jie buvo aprūpinti saugumo priemonėmis – liemenėmis, kurias įsteigė Lietuvos automobilių kelių direkcija prie susisiekimo ministerijos. Buvo aptartos pagrindinės atsakingo elgesio kelyje taisyklės: gyventojai pabrėžė atšvaitų naudojimą, saugos diržo segėjimą važiuojant, atidumą, įžengiant į pėsčiųjų perėją.
Atvykę į Šiluvos miestelį, esantį Tytuvėnų regioniniame parke, gyventojai apsilankė Švč. Mergelės Marijos Gimimo bazilikoje, garsėjančioje didžiojo altoriaus Marijos paveikslu. Tai darnus Lietuvos vėlyvojo baroko sakralinės architektūros paminklas, jame išsaugotas daugiau nei du dešimtmečius nekeistas vidaus dekoras. Užsukome ir į Apsireiškimo koplyčią. Tai didingas 40 metrų aukščio pastatas, į koplyčios altoriaus pamatus įmontuotas akmuo, ant kurio, kaip manoma, apsireiškė Švč. Mergelė Marija.
Grįždami užsukome prie Tytuvėnuose esančio Bridvaišio ežero. Čia grožėjomės gamta, valgėme, šnekučiavomės. Lydimi puikios nuotaikos ir pasisėmę gerų emocijų saugiai grįžome į namus.





Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - „SAUGIAI JUDAME ŠOKIO RITMU“

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Akcija „Diena be automobilio“

Vėriškių bendruomenės saugaus eismo renginys - Akcija "Atšvaitų diena"