Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Dalyvavimas sportinėje olompiadoje "Mano ratai buvo du"


         Gegužės 17 dieną jau šeštą kartą lopšelis-darželis „Kregždutė“ sukvietė Radviliškio rajono ikimokyklinių įstaigų  grupių ugdytinius į jau tradicinę tapusią dviratukų sportinę olimpiadą „Mano ratai buvo du“, kuri vyko Radviliškio Lietuvos Sąjūdžio stadione. Olimpiados tikslas – tenkinti ir žadinti vaikų vidinį poreikį judėti, pažinti judesį, sudaryti sąlygas dalyvauti sportinėje veikloje, ugdyti saugaus elgesio įgūdžius, palaikyti gerą emocinę vaikų savijautą.  Olimpiadoje dalyvavo Radviliškio miesto lopšelio-darželio „Eglutė“, „Žvaigždutės“ lopšelio-darželio  komanda, „Kregždutės“ lopšelio-darželio dviratininkų komanda,  Šeduvos lopšelio-darželio mažieji sportininkai.  Iškilmingu dviratininku paradu prasidėjo olimpiada. Visos komandos prisistatė  ne tik smagiomis, šmaikščiomis skanduotėmis, bet ir atliko  mankštą.
         Dviratukų sportinės olimpiados „Mano ratai buvo du“ dalyvius ir žiūrovus sveikino  Radviliškio rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Judita Steponavičienė.  Į šventę atvyko ir visus pasveikino Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Ilona Sernovienė, o ją atlydėjo ir policijos pareigūnų pagalbininkas ir vaikų draugas šuo Amsius,  Radviliškio rajono visuomenės sveikatos biuro laikinai einanti direktorės pareigas Skaidrė Armonienė. Atidarė  sportinę olimpiadą  lopšelio-darželio „Kregždutė“ direktorė Jolanta Pranevičienė. Visi dviratininkai pasižadėjo kovoti garbingai, padėti draugui ir žinoma važiuoti saugiai. Visos komandos  dviratukais turėjo įveikti ilgą distanciją, atliko užduotį „Perduok draugui kuprinę“. Komandų dalyviai sėkmingai dalyvavo rungtyse „Kas greičiau įveiks atstumą“, „Važiavimas gyvatėle“, „Surink antspaudus“. Komandos atliko užduotį „Saugus važiavimas per sankryžą“ padedant policijos pareigūnei I. Sernovienei ir policijos draugui Amsiui.
        Olimpiados dalyvių komandoms įteikti Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyriaus padėkos raštai. Komandos apdovanotos Radviliškio rajono policijos komisariato,   lopšelio-darželio „Kregždutė“ saldžiomis dovanėlėmis.
           Šeduvos lopšelio-darželio ugdytiniai tradiciškai ruošdamiesi šiai sportinei olimpiadai aktyviai treniravosi. Jiems treniruotis padėjo auklėtojos Lina ir Jūratė. Kadangi darželis dalyvauja eismo saugumo projekte „Eismo saugumas bendruomenėse 2019“, labai svarbu, kad vaikai išmoktų ir žinotų kaip teisingai valdyti dviratį, kur ir kada galima juo važinėtis. Artėja vasaros atostogos. Kaip tik tuo metu pasipila gausybė dviratininkų, su riedžiais važinėjančių vaikų. Kad visi būtų saugūs ir sveiki būtina žinoti ir laikytis eismo saugumo taisyklių. Linkime būti atidiems, važinėtis tik tam skirtose vietose. 













Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - „SAUGIAI JUDAME ŠOKIO RITMU“

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Akcija „Diena be automobilio“

Vėriškių bendruomenės saugaus eismo renginys - Akcija "Atšvaitų diena"