Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys – Etnografinė vakaronė su „Dainoriais“


                      Šeduvos lopšelio-darželio žaliojoje edukacinėje erdvėje vyko etnografinis edukacinis renginys „Šokim, trypkim, muzikuokim“. Dar gerokai prieš renginį, kas lengvaisiais automobiliais, kas dviračiais, kas pėsčiomis rinkosi į renginį. Tai puiki proga buvo nesmerkite kitų vairuotojų dėl jų klaidų, geriau padėte jiems, jei kas ne taip pastatė automobilį ar kitaip nusižengė eismo saugumui. Šventėje dalyvavo daug vaikų, neįgalių žmonių, suaugusiųjų. Todėl prieš šventę užtikrinome jų saugų atvykimą į Šeduvos lopšelio-darželio teritoriją, nes vaikų elgesys kelyje yra iš esmės sunkiai prognozuojamas, o pagyvenę žmonės ir neįgalieji dažniausiai lėčiau reaguoja į situaciją ir negali imtis greitų veiksmų. Vairuotojai turi suprasti, kad vairavimo saugumą užtikrina ne tik Kelių eismo taisyklių ir kelio ženklų paisymas, bet ir socialus elgesys prie vairo. Transporto priemonė, prieš išvažiuojant su ja į kelią, turi būti tvarkinga: sėdynės ir veidrodėliai turi būti sureguliuoti, vaikai vežami specialiose kėdutėse, visi prisisegę saugos diržais.
Renginį bendruomenei vedė Baisogalos kultūros centro etnografinis ansamblis „Dainoriai“, vadovai Paulius Kablys ir Asta Jurevičienė. Jie ne tik grojo, bet ir mokė šokti liaudies ratelius. Visus sužavėjo etnografinio ansamblio „Dainoriai“ atliekami kūriniai.
Visa bendruomenė pasipuošusi tautiniais rūbais kartu šoko, dainavo, žaidė liaudies žaidimus, judėjo erdvėje po vieną, poromis, po tris, ratu, įstrižai, vorele, susikibus grandinėle, už parankių, keičiant porą, pabaigoje įsiliejo į kolektyvinį šokį. Dėkodami už puikų etnografinį renginį Baisogalos kultūros centro etnografiniam ansambliui „Dainoriai“ įdomiai perdavusiems lietuvių etninės kultūros vertybes, įteikėme LR Automobilių kelių direkcijos prie susisiekimo ministerijos  įsteigtas saugaus eismo projekto „Eismo saugumas bendruomenėse 2018“ dovanėles. O visiems išvykstantiems į namus
linkėjome laikytis teisės aktų reikalavimų, jų nepažeisti, kad neįvyktų nelaimių ir būtų užtikrintas eismo saugumas. 










Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - „SAUGIAI JUDAME ŠOKIO RITMU“

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Akcija „Diena be automobilio“

Vėriškių bendruomenės saugaus eismo renginys - Akcija "Atšvaitų diena"