Vėriškių bendruomenės saugaus eismo renginys – Kelionė “Saugus kelionės draugas- saugus aš”.

Jau tapo tradicija Vėriškių benduomenės nariams dalyvauti konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse“ kurį organizuoja Automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos. Kiekvienais metais konkurso programoje nusimatome bent vieną kelionę, kurios metu primename, kaip elgtis grupėje kelionės metu, pereinant gatvę, sustojus grupei prie miško, degalinėje, kelkraštyje, prie vandens. Todėl šį renginį pavadinome „Saugus kelionės draugas- saugus aš“.
Jau turimos žinios pritaikomos praktikoje, o taip pat, primenamos jau primirštos, ar atsiradusios naujos kelių eismo taisyklės, saugumo reikalavimai.
Šiais metais keliavome po Biržų kraštą. Aplankėme Biržų pilį, Astravo dvarą, mėgavomės vaizdais keliaujant 525 m ilgio tiltu – tai  ilgiausias pėsčiųjų tiltas per ežerą Lietuvoje. Žvelgėme į tam kraštui labai būdingas karstines įgriuvas, kitaip vadinamas smegduobėmis. Jų rajone jau skaičiuojama apie 9000 ir jų nuolat daugėja. Užlipę į beveik 32 metrų aukščio Kirkilų apžvalgos bokštą stebėjome nuostabius vaizdus – 30 vandens pilnų smegduobių, vadinamų Kirkilų draustinio ežerėliais, kurių skersmuo – apie 35 m  ir daugiau. Aplankėme Butautų dvarą. Butautų dvaro aludaris pavaišino ne tik alumi, bet ir gira.  Apžiūrėjome vieną  iš seniausių alaus daryklų  Lietuvoje atidarytų dar 1750 m., ir nors neaišku, kas buvo patys pirmieji dvaro savininkai, tačiau žinoma, jog nuo pat pradžių dvaro rūsiuose buvo pradėtas virti alus.
Kelionės metu vėriškiečiai galėjo sužinoti daug įdomių faktų apie Lietuvos  susisiekimą. Atminimo dovanėlės (atšvaitai, liemenės, prožektoriai)  buvo dalijami už teisingus atsakymus į viktorinos klausimus apie Lietuvos kelius, geležinkelius, tiltus, viadukus ir t.t.  Vėriškių bendruomenė džiaugiasi ir didžiuosi aktyviais, žingeidžiais savo nariais. O už galimybę apdovanoti keliautojus šviesą atspindinčiomis dovanėlėmis, kad kelionės taptų prasmingos, pamokančios ir saugios,  dėkojame LR Automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijai ir projekto „eismo saugumas bendruomenėse 2018“ vykdytojams Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungai.





Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - „SAUGIAI JUDAME ŠOKIO RITMU“

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Akcija „Diena be automobilio“

Vėriškių bendruomenės saugaus eismo renginys - Akcija "Atšvaitų diena"