Vėriškių bendruomenės saugaus eismo renginys - Praktinis užsiėmimas „Saugios vasaros atostogos“


Vasarą skubame pasisemti kuo daugiau įspūdžių iš įvairiausių iškylų, renginių. Kiekvienam - mažam ir suaugusiam – padidėja traumų, nelaimingų atsitikimų tikimybė. Dažnai žmonės nelaimės  akivaizdoje pasimeta, nebežino kaip elgtis. Pirmiausia būtina įvertinti traumos sudėtingumą. Kad teisingai gebėtumėme tai padaryti, Vėriškių bendruomenės atstovai susirinko pasikalbėti į susitikimą.  Susitikime dalyvavo bendruomenės slaugytoja Eglė, kuri ir papasakojo apie vasarą tykančius pavojus. Daug kalbėjomės apie pavojus tykančius prie atvirų vandens telkinių, apie pirmosios pagalbos teikimą. Jaunimui, vaikams arba nemokantiems teikti pirmąją pagalbą priminėme, kad įvykus nelaimei būtina nesislėpti, o kuo greičiau pranešti suaugusiems. Jokiu būdu nebristi vieniems į vandenį. Maudytis tik suaugusiųjų priežiūroje.
Kadangi dalyvaujame saugaus eismo projekte „Eismo saugumas bendruomenėse 2018“, nepamiršome prisiminti ir eismo taisyklių keliaujant pėsčiomis arba dviračiais. Kad būtų linksmiau ir lengviau prisiminti – organizavome mini viktoriną. Kiekvienas, teisingai atsakęs į klausimą, gavo dovanų – šviesą atspindinčias priemones.  
Keliaujant, uogaujant, grybaujant gamtoje tyko įvairiausių pavojų. Kaip jų išvengti ir ką daryti atsitikus bėdai? Praktiškai mokėmės kaip sutvarstyti nedidelę žaizdelę, sužinojome kaip gamta gali pagelbėti kai su savimi neturi kai kurių medicininių priemonių. Vyresnieji dalijosi savo patirtimi, o jaunesnieji klausėsi ir pasakojo savo nutikimus praėjusią vasarą. Paaiškėjo, kad tokie susitikimai labai naudingi, nes padeda prisiminti tai ką jau žinojo ar tik buvo nugirdę. Tad linkime visiems saugios ir sveikos vasaros!





Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - „SAUGIAI JUDAME ŠOKIO RITMU“

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Akcija „Diena be automobilio“

Vėriškių bendruomenės saugaus eismo renginys - Akcija "Atšvaitų diena"