Šeduvos globos namų saugaus eismo renginys - Išvyka į alpakų ūkį.

Šeduvos globos namų gyventojai vyko į alpakų ūkį, esantį Šiaulių rajone Dargaičių kaime. Kad būtų saugiai pasiektas kelionės tikslas gyventojai, dalyvaujantys Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos organizuojamame projekte ,,Eismo saugumas bendruomenėse 2018“, kelionės metu aptarė kaip drausmingai elgtis kelyje.
Nuvykus į alpakų ūkį, mus pasitiko nuostabaus grožio gyvūnai. Tai labai smalsūs, grakštūs, paklusnūs, gana lengvai prisijaukinami ir draugiški su žmonėmis. Alpakoms būdingi ilgi kaklai ir stačios ausys, puikiai išvystytas regėjimas ir klausa. Jų vilna tanki, švelni, blizganti, o palietus primena šilką. Tarpusavyje šie meilūs ir jaukūs naminiai gyvūnai bendrauja skleisdami švelnius garsus. Ilgai gėrėjomės šiais maloniais gyvūnais. Taip pat pamatėme Afrikinius stručius, kupranugarius, miniatiūrines Zebu karves, juodąsias avis, ožkas, triušius, lamas, ponius, stirnas.
Keliaujant buvome aprūpinti saugumo priemonėmis – liemenėmis, kurias įsteigė Lietuvos automobilių kelių direkcija prie susisiekimo ministerijos. Ši saugi kelionė gyventojams suteikė gerų emocijų. Buvo aptartos pagrindinės atsakingo elgesio kelyje taisyklės: gyventojai pabrėžė atšvaitų naudojimą, saugos diržo segėjimą važiuojant.














Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - „SAUGIAI JUDAME ŠOKIO RITMU“

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Akcija „Diena be automobilio“

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Dainų festivalis „Šviesoforo akelės“