Šeduvos globos namų saugaus eismo renginys - Saugi išvyka į ,,Rūtos‘‘ fabriką

Senjorų savaitės renginiai tęsiasi. Šeduvos globos namų ir Polekėlės padalinio gyventojai vyko į ,,Rūtos“ fabriką esantį Šiauliuose.  Kad kelionė būtų saugi gyventojai, dalyvaujantys Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos organizuojamame projekte ,,Eismo saugumas bendruomenėse 2018“, išvykos metu aptarė kaip atsakingai elgtis kelyje.
Atvykę į ,,Rūtos“ fabriką susipažinome su beveik keturių tūkstančių metų šokolado istorija, sužinojome kaip šokoladą gamino majai ir actekai, kaip šokoladas ir jo vartojimo tradicijos keitėsi bėgant amžiams. Apsilankėme fabriko muziejuje ir sužinojome istoriją apie ilgiausiai šalyje veikiantį saldainių fabriką ,,Rūta“. Nuo seno ,,Rūta“ išsiskyrė savo produkcijos kokybe, skoniu ir itin plačiu asortimentu. Išmanymas, darbštumas ir meilė saldainiams – trys kertinės vertybės, lydinčios ,,Rūtą“ nuo pat įkūrimo, sukūrusios jai visuotinai pripažintą vardą ir pelniusios saldumynų mėgėjų pripažinimą.
Šokolado dirbtuvėse trumpam tapome šokolado meistrais. Pirmiausia pamatėme, kaip temperuojamas šokoladas ir gaminami rankų darbo saldainiai. Po kelių akimirkų patys ėmėme skirtingų rūšių šokoladą, įvairius ingredientus ir gaminome savo šokoladinius skanumynus. Pabaigoje savo šokoladinius gaminius susidėjome į dėžutes ir parsivežėme lauktuvių.
Keliaujant buvome aprūpinti saugumo priemonėmis – liemenėmis, kurias įsteigė Lietuvos automobilių kelių direkcija prie susisiekimo ministerijos. Ši saugi kelionė  gyventojams suteikė malonių ir šiltų emocijų.





Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - „SAUGIAI JUDAME ŠOKIO RITMU“

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Akcija „Diena be automobilio“

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Dainų festivalis „Šviesoforo akelės“