Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Praktinis pirmosios pagalbos užsiėmimas


Šeduvos lopšelyje-darželyje vyko kasmetinis saugaus eismo renginys „Praktinis pirmosios pagalbos užsiėmimas“.  Jį vykdome, nes dalyvaujame saugaus eismo projekte „Eismo saugumas bendruomenėse 2018“, kurį organizuoja LR automobilių kelių direkcija prie susisiekimo ministerijos, o vykdo Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga.
Daugelis mūsų įstaigos darbuotojų į darbą ir namo važinėja automobiliais. Nors pirmosios pagalbos kursus yra išklausę visi darbuotojai, bet prisiminti kaip reikia elgtis netikėtose situacijose, kaip teisingai naudotis automobilio vaistinėlėse sudėtomis priemonėmis prisiminti yra būtina. O kaip žinome, kad geriausiai įsimename kai veiksmai atliekami praktiškai. Radviliškio visuomenės sveikatos biuro specialistė Rita Tamošiūnaitė praktiškai parodė darbuotojams įvairius traumuotos galūnės fiksavimo būdus. Pamokė kaip teisingai bintuoti įvairias žaizdas. Labai aktualūs patarimai kaip elgtis atsitikus įvairiems nudegimams.
Gebėjimas ir žinojimas kaip teisingai suteikti pirmąją pagalbą nelaimės atveju suteikia žmogui pasitikėjimo bei gali išgelbėti gyvybę ar palengvinti sužeidimo gijimą. 






Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - „SAUGIAI JUDAME ŠOKIO RITMU“

Vėriškių bendruomenės saugaus eismo renginys - Akcija "Atšvaitų diena"

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Akcija „Diena be automobilio“