Šeduvos globos namų saugaus eismo renginys - Šeduvos globos namų darbuotojų ir gyventojų žygis, šiaurietiško ėjimo dienai paminėti

Gegužės 19 diena - tai diena, skirta paminėti Šiaurietišką ėjimą. Šiaurietiškas ėjimas - visame pasaulyje sparčiai populiarėjantis, aktyvaus laisvalaikio leidimo, kūno ir sielos sveikatinimo būdas, tinkantis įvairaus amžiaus žmonėms. Vaikštant Šiaurietiško ėjimo lazdomis treniruojami kūno raumenys, gerėja kvėpavimo, širdies ir kraujagyslių sistema, pratimai su lazdomis gerina fizinį pajėgumą. Šiaurietiškas ėjimas- tai sveikatai saugi judėjimo forma.
Šiaurietiško ėjimo dienai paminėti, saulėtą popietę, Šeduvos globos namų gyventojai išsiruošė į žygį po Šeduvos miestą. Žingsniuodami lazdomis senjorai grožėjosi puoselėjama Šeduvos aplinka, užsuko į miesto parką pailsėti, o kas nepavargo, pasimankštino su parke esančiais treniruokliais. Lydimi puikios nuotaikos, fiziškai ir emociškai pastiprėję, senjorai saugiai grįžo į namus.
Šeduvos globos namų darbuotojos vyko į žygį Birštone, kurį organizavo Šiaurietiško ėjimo organizacija. Žygiuotojoms energijos ir geros nuotaikos kelionės metu nepritrūko. Atlikę bendrą mankštą su lazdomis, lydimos saulės šilumos ir nuostabių Birštono vaizdų, vienos darbuotojos įveikė 6 km., kitos 11 km. trasą. Smagiai ir turiningai praleidę dieną, grįžo namo.
Kad kelionės būtų saugios su Šeduvos globos namų gyventojais bei darbuotojais, dalyvaujančiais Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos organizuojamame projekte ,,Eismo saugumas bendruomenėse 2019'', prieš žygius buvo aptarta kaip saugiai elgtis kelyje,tinkamai dėvėti ryškiaspalves liemenes bei segėti atšvaitus, kuriuos įsteigė Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos.







Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - „SAUGIAI JUDAME ŠOKIO RITMU“

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Akcija „Diena be automobilio“

Vėriškių bendruomenės saugaus eismo renginys - Akcija "Atšvaitų diena"