Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - prevencinis renginys "Saugumo abėcėlė"

Beprasidedant vasarai Šeduvos lopšelio-darželio bendruomenei vyko prevencinis renginys „Saugumo abėcėlė“. Kartu su Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Radviliškio priešgaisrinė gelbėjimo tarnybos vyresniuoju inspektoriumi Donatu Stakvilevičiumi, Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariato Radviliškio rajono PK vyresniąja tyrėja Ilona Sernoviene ir Radviliškio rajono visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos priežiūros specialiste Rita Tamošiūnaite pasikartojome saugaus eismo abėcėlę. Aktyvūs renginio dalyviai buvo policijos bičiulis Amsis ir LR automobilių kelių direkcijos prie susisiekimo ministerijos konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse“ personažas Katinas. Darželinukai jiems pademonstravo savo žinias – vardijo šviesoforo spalvas ir jų reikšmę, rodė, kaip taisyklingai reikia pereiti gatvę per pėsčiųjų perėją, deklamavo eiles. Pareigūnai linkėdami saugios vasaros kalbėjo apie vandens telkiniuose ir keliuose tykančius pavojus, kaip elgtis miške. Renginio metu priminta dūmų detektoriaus veikimo principas – kaip reaguoja į dūmus ir degimo proceso metu susidariusias dujas bei ankstyvojoje gaisro fazėje duoda žmonėms aiškų signalą apie gaisro pavojų. Triukšmas pažadina net miegančiuosius ir leidžia žmonėms išsigelbėti. Priminė, kad vairuotume saugiai ir saugotume vaikų gyvybę ir sveikatą kelyje. Artėjant vasarai labai svarbu žinoti, kad saulėje ilgai būti negalima, kaip elgtis ištikus saulės smūgiui arba nudegus odai. Vasarą rekomenduojama gerti daugiau skysčių, dažnai plauti rankas, vaisius ir uogas. Vaikams priminė, kad neerzintų ir neglostytų svetimų gyvūnų.
Visi gerai išmokę, prisiminę saugumo abėcėlę kartu su Amsiu ir Katinu įstaigos kieme apžiūrėjo policijos ir gaisrinės automobilius, juose pasisėdėjo ir išgirdo policijos garsinį signalą.
Policijos pareigūnė padovanojo dėlionę „Amsis“, o priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnas knygučių apie ugniagesius.









Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - „SAUGIAI JUDAME ŠOKIO RITMU“

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Akcija „Diena be automobilio“

Vėriškių bendruomenės saugaus eismo renginys - Akcija "Atšvaitų diena"