Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Kartu su „Dainoriais“ mokėmės lietuvių liaudies tradicijų ir vertybių


Šeduvos lopšelio-darželio žaliojoje edukacinėje erdvėje prie „Velykų medžio“  vyko etnografinis edukacinis renginys „Šokam, žaidžiam ratelius“. Renginį bendruomenei vedė Baisogalos kultūros centro folkloro ansamblis „Dainoriai“, vadovai Paulius Kablys ir Asta Jurevičienė.
Šventėje „Dainorių“ šokių muzika pradėjo kurti džiaugsmingą atmosferą: ją išgirdusi visa Šeduvos lopšelio-darželio bendruomenė, pasipuošusi tautiniais rūbais,  iš karto  jungėsi į ratelius, šoko poromis, treti šokčioja ir plojo ar kaip kitaip judėjo.  Ikimokykliniame ir priešmokykliniame amžiuje įgytos patirtys vaikui labai reikšmingos, jos užsifiksuoja pasąmoniniu būdu. Be to, liaudies kūryboje esama daug žaidybinių elementų, lengvai tampančių šio amžiaus vaikų neatskiriama dalimi. Baisogalos folkloro ansamblis „Dainoriai“ geba kompetentingai, žaismingai, kūrybingai pamokyti lietuvių liaudies ratelių, žaidimų, formuojamas estetinis suvokimas, etnokultūrinis praktinis žinojimas, džiaugsmas netikėčiausiose erdvėse atpažinus anksčiau atliktus kūrinius, kitas folkloro formas.
Tai renginys - vaikų ir jų šeimų tautinio identiteto formavimas, tradicijų puoselėjimas ieškant būdų ir metodų, kaip patraukliai perduoti lietuvių etninės kultūros vertybes. Vaikams ir ne tik jiems įdomu, jei žinomas ratelis  šventės metu žaidžiamas kitaip, neįprastai, o dar grojant gyvai muzikai.
Renginio metu žaliojoje klasėje Radviliškio rajono savivaldybės etninės kultūros ir amatų centro direktorė Elžbieta Karaliūtė ir jos darbuotojos vedė edukacinius užsiėmimus „Žvakė iš vaško“, „Marmuruotas atvirukas mamai“ ir „Pakabukas iš siūlų“. Vaikai kartu su tėveliais noriai gaminosi žvakes, spalvino atvirukus, iš siūlų darė pakabučius, juos puošė karoliukais. Netradicinės technikos domino tiek suaugusiuosius, tiek vaikus.
Dėkodami už puikų etnografinį renginį Baisogalos kultūros centro folkloro ansambliui „Dainoriai“ bei  Radviliškio rajono savivaldybės etninės kultūros ir amatų centrui už įdomiai perdavusiems lietuvių etninės kultūros vertybes, edukacinius užsiėmimus kartu su projekto „Eismo saugumas bendruomenėse 2019“ personažu Katinu įteikėme LR Automobilių kelių direkcijos prie susisiekimo ministerijos  įsteigtas dovanėles. O visiems išvykstantiems į namus linkėjome laikytis teisės aktų reikalavimų, jų nepažeisti, kad neįvyktų nelaimių ir būtų užtikrintas eismo saugumas, nes Šeduvos lopšelio-darželio bendruomenė mini jungtinių tautų saugaus eismo keliuose savaitę ir akciją „Saugok gyvybes keliuose“.








Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - „SAUGIAI JUDAME ŠOKIO RITMU“

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Akcija „Diena be automobilio“

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Dainų festivalis „Šviesoforo akelės“