Vėriškių bendruomenės saugaus eismo renginys - Svarbu kaip elgiuosi aš


Gražų vakarą  Vėriškių kaimo gyventojai, vaikai ir mamytės susirinko Vėriškių bendruomenėje, kaimo bibliotekoje, prisiminti pagrindines saugaus elgesio taisykles. Pavasarį tai ypač aktualu, nes sušilus orams, visi praleidžia daugiau laiko lauke, kelionėse. Nelaimės keliuose ir gatvėse yra didžiulis pavojus vaikų gyvybei ir sveikatai. Kaip vaikai elgsis, ar sėkmingos bus jų kelionės į darželį, į mokyklą, į treniruotę, daugiausia priklauso nuo mūsų – suaugusiųjų. Ankstyvasis saugaus eismo ugdymas – investicija į vaiko, kaip atsakingo keliautojo ateitį. Šio renginio tikslasugdyti vaikų saugaus elgesio sampratą.  Vaikai sprendė linksmas užduotėles apie saugų eismą, kelio ženklus, elgesį gatvėje, taip pat apie elgesį prie vandens, perkūnijos metu. Artėjant vasaros atostogoms šios žinios ypač svarbios, todėl verta jas dažniau pakartoti. Sprendžiant užduotis, kartu vyko linksma diskusija.
Vėriškių vaikų dienos centro vadovės Inga ir Eglė paruošė užduočių ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Vyresnieji įtvirtino jau turimas žinias bei įgūdžius viktorinoje „Būk saugi ir linksma, mano atostogų vasara!“, o vaikus paskatino pajusti atsakomybę už savo elgesį ir sveikatą, suvokti galimus pavojus aplinkoje, pasikartoti saugaus elgesio taisykles ir jų laikytis, kad saugus elgesys visur taptų elgesio norma, gebėjimu ir įpročiu.
Tai vienas iš projekto „Eismo saugumas bendruomenėse 2019“ renginių, kurį organizuoja LR automobilių kelių direkcija prie susisiekimo ministerijos, o vykdo Lietuvos bendruomenių sąjunga.
                      Prasmingai praleistas vakaras visiems praėjo naudingai ir linksmai.












Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - „SAUGIAI JUDAME ŠOKIO RITMU“

Vėriškių bendruomenės saugaus eismo renginys - Akcija "Atšvaitų diena"

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Akcija „Diena be automobilio“