Vėriškių bendruomenės saugaus eismo renginys - diena be automobilio


Vėriškių bendruomenėje susirinkę šeimos minėjo dieną be automobilio. Kalbėjomės apie tai kaip ir kada pradėta vykdyti ši akcija. Kokie yra alternatyvūs keliavimo būdai.
Šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto įtaką aplinkai ir žmonių sveikatai, patiems prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo. Nurodomos trys pagrindinės darniosios transporto priemonės – viešasis transportas, važinėjimas dviračiu ir vaikščiojimas. Šie keliavimo būdai gerina gyvenimo kokybę miestuose, o taip pat ir kaimuose, mažina oro taršą ir triukšmą.
Europoje ši akcija pirmą kartą buvo surengta 1998 metais Prancūzijoje. Praėjus dviems metams prie šios akcijos prisijungė jau 760 Europos miestų. Lietuva taip pat mini šią dieną. Tad kiekvieną rugsėjo 22 dieną mes visi galime pasidžiaugti  Tarptautine diena be automobilio.
Tai puiki proga bent vienai dienai pakeisti savo kasdienius transporto įpročius ir padovanoti sau, savo vaikams ir visuomenei švaresnio oro gurkšnį. Prisidėkite prie švarios aplinkos išsaugojimo ir gyvenimo mieste kokybės gerinimo, prie taršos mažinimo mūsų  mieste, o tuo pačiu ir visame pasaulyje.








Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Akcija „Diena be automobilio“

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys "Aš saugus kai žinau"

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Dainų festivalis „Šviesoforo akelės“