Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Poetės Z. Gaižauskaitės knygelės pristatymas „Žvalgos gatvėj šviesoforas“

 Šeduvos lopšelyje-darželyje buvo ypatinga diena. Į susitikimą su vyresnių grupių ugdytiniais atvyko vaikų poetė Zita Gaižauskaitė. Pramogos metu ji pati pristatė knygelę „Žvalgos gatvėj šviesoforas“, kreipėsi į vaikus eilėmis skatindama rūpintis mūsų visų saugumu, bei ugdytinius kvietė dalyvauti improvizacijose. Eilėraščių veikėjais tapo patys vaikai. Užsidėję kaukes, vaikai tapo varlėmis, vilkais, meškomis, katinėliais ir kitais personažais bei važiuodami traukinuku mokėsi laikytis eismo taisyklių. Vaidinti su poete vaikams labai patiko. Zitos Gaižauskaitės tekstai parašyti vaikams lengvai suprantami, pamokantys, jie leidžia vaikams pajusti gimtosios kalbos grožį. Vaikai atsidėkodami poetei deklamavo ir dainavo jos eiles, kiti vaidino mini improvizaciją „Kaip žvėreliai mokėsi saugaus eismo taisyklių“ . Vaikai buvo sužavėti poetės kūrybos pristatymu. Šis susitikimas – tai LR automobilių kelių direkcijos prie susisiekimo ministerijos projekto „Eismo saugumas bendruomenėse 2019“ vienas iš suplanuotų renginių.
Zita Gaižauskaitė daug keliauja į susitikimus su vaikais po visą Lietuvą, ta proga direktorė Daiva Staškūnienė padovanojo krepšį su šviesą atspindinčiais elementais ir atšvaituką, linkėdama visos Šeduvos lopšelio-darželio bendruomenės vardu būti matomai ir saugiai tamsiu paros.





Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - „SAUGIAI JUDAME ŠOKIO RITMU“

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Akcija „Diena be automobilio“

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Dainų festivalis „Šviesoforo akelės“