Šeduvos globos namų saugaus eismo renginys - Orientacinės varžybos "Atspėk kelio ženklą"

 Prisijungdami prie Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos organizuojamo projekto „Eismo saugumas bendruomenėse 2020-2021“ Šeduvos globos namai organizavo orientacines varžybas „Atspėk kelio ženklą“, kuriose gyventojai ne tik gerai praleido laiką gryname ore, bet ir nuotaikingai nusiteikę išbandė savo jėgas atliekant įvairias užduotis.

Varžybų pradžioje komandos turėjo išsiaiškinti kelio ženklų reikšmes bei kuo greičiau juos paskirstyti į tinkamas vietas, atsižvelgiant į sankryžas, žaliąsias zonas, pastatus, pėsčiųjų judėjimo krypti, dviračio takus ir t.t. atliekant užduotį turėjo paaiškinti kodėl parinktas kelio ženklas yra toje vietoje. Pasibaigus šiai užduočiai visi susirinkome žaisti stalo žaidimo, kuriame taip pat reikėjo atspėti kelio ženklą, jį pristatyti ir paaiškinti reikšmę. Puikiai praleidę popietę gyventojai turėjo galimybę dar kartą pasikartoti kelio ženklus, kelių eismo taisykles bei aptarti įvairias situacijas, padiskutuoti ir įsiklausyti į kitų nuomones.
Saugumas kelyje priklauso nuo kiekvieno mūsų. Būnant eismo dalyviu įpareigoji gerbti ne tik save, bet ir kitus, laikytis nustatytos tvarkos kelyje. Gyventojai atsakingai bei noriai dalyvaudami šiame projekte, džiaugiasi ne tik gerai praleistu laiku, bet ir patobulintais saugaus elgesio kelyje įgūdžiais.







 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - „SAUGIAI JUDAME ŠOKIO RITMU“

Vėriškių bendruomenės saugaus eismo renginys - Akcija "Atšvaitų diena"

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Akcija „Diena be automobilio“