Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Saugi eisena-susitikimas su projekto personažu – Katinu.

 Mūsų pedagogus ir ugdytinius į emocingas ir žinių reikalaujančias saugaus elgesio gatvėje veiklas pakvietė Šiaulių apskrities VPK Radviliškio r. policijos komisariato policininkės Ilona ir Jūratė, kartu su projekto „Eismo saugumas bendruomenėse“ personažu Katinu.

Renginio metu dalijo patarimus pėstiesiems, kokios kelio dalys yra skirtos pėsčiųjų eismui ir kaip jose elgtis? Visiems mums priminė, kad pėsčiųjų eismui skirtos šios kelio dalys: šaligatvis, pėsčiųjų takas, kelkraštis, važiuojamosios dalies kraštas. Pėstieji privalo eiti šaligatviais arba pėsčiųjų takais dešine puse, o ten, kur jų nėra, – kelkraščiu. Jeigu šaligatvio, pėsčiųjų tako, kelkraščio nėra arba jais eiti negalima, tai pėstiesiems leidžiama eiti viena eile važiuojamosios dalies pakraščiu. Kelkraščiu arba važiuojamosios dalies pakraščiu einantys arba kelkraščiu paspirtukais, dviračiais važiuojantys pėstieji turi judėti prieš transporto priemonių važiavimo kryptį, t. y. kairiąja kelio puse. Taip pėstieji gerai mato artėjančias transporto priemones ir prireikus gali pasitraukti į šalį. Šaligatviu ar kelkraščiu reikia eiti kiek įmanoma toliau nuo važiuojamosios dalies. Prisiminė šviesoforo spalvų signalus, ugdytiniai juos puikiai apibūdino. Išmokę bei pasikartoję pėsčiųjų saugaus elgesio gatvėje taisykles, vedini policijos pareigūnių bei Katino suorganizavome darželio kieme „Saugią eiseną“ pasigrožint ir augančiais augalais bei gėlėmis.
Tikimės, kad vaikai ne tik prisiminė saugaus eismo taisykles, bet ir patyrė daug gerų emocijų pasijutę tikrais eismo dalyviais. Baigdamos renginį pareigūnės ragino pagalvoti ne vien apie save, bet ir apie kitų saugumą.








 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - „SAUGIAI JUDAME ŠOKIO RITMU“

Vėriškių bendruomenės saugaus eismo renginys - Akcija "Atšvaitų diena"

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Akcija „Diena be automobilio“