Vėriškių bendruomenė vykdo projektą „Bendruomenės namai – mūsų namai“

 

Vėriškių bendruomenė vykdo projektą „Bendruomenės namai – mūsų namai“. Gavus paramą iš  Nacionalinės mokėjimo agentūros prie  Žemės ūkio ministerijos  pagal veiklos sritį ,,Kaimo bendruomenės materialinės bazės sukūrimas ir (arba) stiprinimas“  įsigijo šaldymo įrenginius bei tešlos gaminimo priemones. Jie skirti bendruomenės narių savarankiškam verslumui skatinti ir užtikrinti veikiančio Vėriškių vaikų dienos centro lankytojų kokybiškesnį maitinimą. Projekto vykdytojai-savanoriai organizavo priemonių pirkimą, apklausas bei prekių užsakymus. Kai jau priemonės buvo įsigytos, imtasi iniciatyvos organizuoti kepimo ir maisto gaminimo pamokėles vaikams ir jaunimui, supažindinti bendruomenės narius, kaip ruošti maisto atsargas užšaldymo būdu. Šaldyti, laikantis tam tikrų taisyklių, galima tiek maisto produktus, tiek jau paruoštus patiekalus – tokiu būdu prisidedame ir prie maisto tausojimo iniciatyvų. Tai ne tik maisto gaminimo įgūdžių lavinimas, naujų maisto gaminimo ir atsargų saugojimo būdų išmėginimas bei pritaikymas buityje, bet ir puikus laikas bendravimui, pabuvimui kartu. Taip pat savanorystės skatinimas ir socialinės atskirties mažinimas. Kaip žinia savo daržuose per vasarą užsiauginame daržovių. Jų perteklių esame įpratę marinuoti, vakuoti, rauginti. Tačiau nė kiek ne prastesnis yra atsargų užšaldymo būdas.

Tarp aktyvių bendruomenės narių yra patyrusių, kvalifikuotų virėjų/kepėjų, kurios savo patirtį ir žinias perduoda kitiems bendruomenės nariams. Jos organizuoja ir veda maisto gaminimo, pagamintos produkcijos šaldymo edukacijas. Nuoširdžiai dėkojame bendruomenės nariams, kurie negailėdami savo laiko savanoriauja edukacijų metu. Jų dėka galime pasidžiaugti sėkmingais šio projekto rezultatais. Savanorės veda pamokėles vaikams ir jaunimui, kurių metu jie mokomi kepti bandeles, gaminti virtinukus, makaronus ir kt. maisto produktus, juos tinkamai paruošti užšaldymui. Smagu stebėti kaip mūsų jaunosios „šeimininkės“ ruošia tešlą naminiams koldūnams, kaip kruopščiai dirba ir džiaugiasi, kad savo pagaminta produkcija galės vaišinti kitus vaikų dienos centro lankytojus. Užsiėmimų metu  dalyviai taip pat supažindinami su maisto tausojimo ir nešvaistymo kultūra. Pamokėlės vyksta kartą per mėnesį.  Tikimės, kad jos taps nuolatine bendruomenes veikla.

Džiaugiamės, kad mūsų iniciatyvas palaiko ir Radviliškio rajono savivaldybė prisidėdama lėšomis prie sėkmingo projekto vykdymo. 

 



 

 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - „SAUGIAI JUDAME ŠOKIO RITMU“

Vėriškių bendruomenės saugaus eismo renginys - Akcija "Atšvaitų diena"

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Akcija „Diena be automobilio“