Vėriškių bendruomenės saugaus eismo renginys - Pasaulinės dienos žuvusiesiems eismo įvykiuose atminti minėjimas.


Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti pradėta minėti 2005 metais. Jos iniciatoriai – Jungtinės Tautos ir Pasaulio sveikatos organizacija
Pagrindinis šios atmintinos dienos tikslas – solidarumo išreiškimas ir dvasinis palaikymas, skirtas šeimoms, kurios išgyvena netektis dėl keliuose eismo įvykiuose prarastų savo šeimos narių, draugų ar pažįstamų. Taip siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į kiekvieno asmeninę atsakomybę už savo elgesį kelyje, Kelių eismo taisyklių laikymąsi, kad būtų išvengta beprasmių aukų.
           Vėriškių bendruomenėje taip pat vyko pokalbiai bei susitikimai su įvairaus amžiaus bendruomenės nariais. Pokalbiuose visi akcentavo, kad būti kelyje matomiems, elgtis saugiai patiems ir drausminti kitus, yra tiesiog būtinybė. Vyresnieji pasakojo kokią žalą gali padaryti tau artimas ar pažįstamas žmogus jei tu nebūsi pakankamai pilietiškas ir laiku nesustabdysi netinkamo elgesio. Svarbiausia nebūti abejingiems. Jaunimas, nors kartais ir piktinasi pernelyg didele globa, pamokymais, vieningai pritarė, kad kiekvienas turi būti atsakingas už savo elgesį kelyje. O paaugliai sutiko, kad draugus taip pat būtina perspėti dėl jų nesaugaus ar netinkamo elgesio. Savanoriaudami jaunuoliai išdalino nemažai šviesą atspindinčių priemonių. Labai tikimės, kad ir dėvinčių jas tamsiuoju paros metu vis daugės, o ne mažės. 






Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Vėriškių bendruomenės saugaus eismo renginys - Akcija "Atšvaitų diena"

Šeduvos lopšelio-darželio saugaus eismo renginys - Akcija „Diena be automobilio“

Šeduvos bendruomenės saugaus eismo renginys – Saugaus eismo kiemelis tulpių žydėjimo šventėje.